Newsletter

Galeria

Sałatka z owoców morza Krokieciki z rybą, kurczakiem lub szynką Śledź marynowany po hiszpańsku Empanadas

Paella y Queimada

10 lipca zorganizowaliśmy w Carmona Tapas Bar wspólną degustację wielkiej paelli. Na profesjonalnej patelni o średnicy prawie metra usmażyliśmy hiszpański ryż, sale z kurczakiem, warzywami, paprykową choriz i doprawiliśmy najlepszym szafranem i białym winem. Paelli wystarczyło dla kilkudziesięciu osób i wszyscy byli zachwyceni :). Będziemy na pewno to powtarzać, jak tylko pogoda zacznie trochę bardziej przypominać hiszpańskie standardy.

Wieczorem natomiast odprawiliśmy magiczny rytuał queimady – galicyjskiego płonącego napoju, który przygotowuje się nocami aby odpędzić złe duchy i zapewnić powodzenie uczestnikom. W letnią, gorącą noc podawaliśmy płonący, pachnący kawą i cytryną poncz… Było magicznie. Dla zainteresowancyh o queimadzie napisaliśmy też klika słów na naszym blogu: queimada.

A było tak:


  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • email
  • Google Buzz
  • Gwar
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Wykop

Comments are closed.